Orta Oto Kurtarma
Çankırı Orta İlçesi Oto Kurtarma ve Oto Çekici
Çankırı’nın bir ilçesi olan Orta’da bir kaza yaptığınız da aracınız arıza verdiğinde, anahtarınızı kaybettiğinizde yani kısacası Orta’da bir oto çekiciye ihtiyaç duyduğunuz anda bizlerle 7/24 iletişime geçebilirsiniz.
İsterseniz bizi sabit numaramız aracılığı ile arayabilir, web sitemiz üzerinden Whatsapp ile konum yollayabilirsiniz. Böylece tam olarak nerede olduğunuzu bilmediğiniz durumlarda bile sizi kolaylıkla bulunduğunuz yerden sizi çekip kurtarabiliriz.
Oto kurtarma lazım olduğunda yapmanız gerekenler
Yola çıkmak demek arıza ve kazalara hazırlıklı olmak demek. Orta oto kurtarma kaza yapsanız da sizin yanınızda. Yıllık deneyimimiz ile size güven ve hızı aynı anda sunuyoruz. Her türden aracımız sayesinde de hangi aracınızla kaza yaparsanız yapın biz hep sizin yanınızdayız. Üstelik güncellenen uygun fiyatlarımız ile de Orta’nın en çok tercih edilen oto kurtarma firmasıyız.
Aracınızı herhangi bir durumdan dolayı kullanamadığınız durumda, aracınızı hemen güvenli bir yere park etmeye çalışın. Diğer araçlar ve sizin de güvenliğiniz için aracınızda bulunan reflektörü uygun yere koyun. Daha sonra da bizimle iletişime geçin. Bizler de önceden hazır olan size en yakın aracımızı hemen size yönlendirelim. Ekiplerimiz en kısa sürede size ulaşarak bulunduğunuz yerden sizi ve aracınızı kurtaracaktır.
Orta Hakkında
Orta ilçesinin kuzeyini Çerkeş, Atkaracalar ve Kurşunlu ilçeleri çevirmektedir. Doğusunda yine Kurşunlu ve Şabanözü ilçesinin bir bölümü, güneyinde Şabanözü ve Ankara ile batısında Çerkeş ve Ankara vardır. İlçenin Çankırı’ya olan uzaklığı 70 kilometredir. Halkın geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. İlçenin Kayılar, Salur, Büğdüz, Yuva gibi köylerinin ve Dodurga gibi beldelerinin adlarından Türk boylarının buralara yerleştikleri anlaşılmaktadır. Danişmendliler, Çandarlı ailesi ve Osmanlı İmparatorluğu, burada yaşamış Türklerdir.
Orta ilçesinin bilinen ilk adı Kari Pazar'dır. Eski tapu kayıtlarında Şer-i mahkeme ilamlarında Kari Pazar naibine hitabı kullanılmıştır. Karinin sözlük anlamı; okuyan, inceleyen, Kur’an'ı kaidesine göre okumasını bilen kişidir. Kari Pazar ise Kur’an okuyanların toplantı yeri manasına gelir. Şimdiki İmam-Hatip Lisesi'nin doğu kısmında bir medrese ve caminin olduğu, burada Arapça, Farsça, Kur’an ve dini ilimler okutulduğu söylenmekle birlikte adı geçen yerde bir türbenin (Osman Dede) olduğu ve türbenin yanında caminin ve medresenin temellerinin hala var olduğu bilinmektedir. Bu medrese ve caminin yanında eskiden halk pazarı kurulurmuş. İlçenin adı halk dilinde Kari Pazar yerine Kara Pazar olarak kullanılmaya başlamıştır. Daha sonra bilinmeyen bir tarihte ismi değiştirilip, ilçe, ilçeye bağlı olan köylerin ortalık bir yerinde olduğundan Orta adıyla anılmaya başlanmıştır. Gerçekten de ilçenin yerleşim alanı, köylerin ve beldelerin konumuna göre ortada bir yerdedir.